Van het KNSB bestuur waren aanwezig:
Arthur Rongen, Michiel Postman en Servicepuntmedewerker West Geurt Jan van der Meiden

Arthur Rongen
Secretaris

Michiel Bosman
Penningmeester

Geurt Jan van der Meiden
Servicepuntmedewerker West
Foto-impressie 159ste Algemene Ledenvergadering van de RSB

Woensdag 6 mei werd de 159ste Algemene Ledenvergadering van de RSB gehouden. De webmaster was hierbij aanwezig en maakte een foto-impressie van de aanwezigen, de pauze met een drankje en met filmopnamen van de discussie, Natuurlijk werden de winnaars van de RSB competitie die er waren op de gevoelige plaat vastgelegd. Even voorstellen: Geurt Jan van der Meiden de nieuwe servicepuntmedewerker (klik hier) Ab Scheel
Klik op foto voor een vergroting!
Foto's Ab Scheel

Filmfragment 159e Algemene Vergadering van de RSB

Even voorstellen: de nieuwe servicepuntmedewerker

Vanaf 1 maart 2009 ben ik de nieuwe servicepuntmedewerker West, waar de LeiSB, HSB en RSB onder vallen. In deze periode waarin ledenaantallen en promotie van de schaaksport steeds belangrijker worden zie ik dit als een leuke uidagende functie. Zelf schaak ik sinds mijn 10e ongeveer. Ik heb het schaken geleerd van mijn vader en via schoolschaak kwam ik uiteindelijk bij SV de Vogelwijk uit. Na een aantal jaren maakte ik de overstap naar De Haagse Toren. Toen werd ik ook lid van de HSB jeugdcommissie als organisator van het PK EFGH. Ook was ik twee jaar jeugdleider van Haagse Toren en SHTV (een fusievereniging van Haagse Toren en Vogelwijk). Na mijn studie Technische Bedrijfskunde vertrok ik voor mijn werk, onderhoudsengineer bij een spooraannemer, naar Utrecht waar ik speel en lesgeef bij Moira-Domtoren.

Wat doet een servicepuntmedewerker precies?

Ik hoop dat ik clubs kan ondersteunen in het opbouwen van een goede organisatie. Iets wat ik met mijn studieachtergrond altijd als zeer belangrijk heb ervaren en waarvan ik de voordelen nu nog steeds zie bij SHTV. Vaak is een goede basis en hoewel er bij veel clubsveel goede wil zit, ontbreekt het te vaak aan een degelijke structuur en goede doelen (iets wat je bij een club als De Toren in Arnhem, Moira-Domtoren in Utrecht en SHTV in Den Haag echt niet hoeft te vertellen). Ook kan vaak de samenwerking beter tussen schaakverenigingen. Elke vereniging heeft toch haar sterke en zwakke kanten en veel clubs kunnen al veel winst halen met een goede samenwerking.

Ook bied ik ondersteuning om de landelijke projecten uitgezet door de KNSB goed neer te zetten in de regio. Bij Speelz bijvoorbeeld waar haal je de trainers vandaan? Of bij internetschaak probeer ik de clubs duidelijk te maken dat zij zoveel meer leden kunnen bereiken op het internet. Hiernaast is er een grote bijeenkomst gepland om "schaken een meesterlijke sport" te lanceren voor de HSB, RSB en LeiSB. Overigens zijn we nog op zoek naar mensen die willen helpen dit te organiseren! (Onderaan vindt u mijn contactgegevens als u hier tijd voor heeft, leuk en gezellig wordt het in ieder geval)

Hiernaast zullen ook de trainingen van het Servicepunt georganiseerd moeten worden en ook hier heb ik de hulp van jeugdleiders en iedereen hard voor nodig om te weten welke kinderen hier behoefte aan hebben en zin in hebben. Heeft u een tip neem ook dan gerust contact met me op! Een hoop activiteiten, een themadag organiseren, internetschaak en analyseren, de servicepunttrainingen, het startschot voor een meesterlijke schaaksport, zullen na de zomervakantie van slag gaan en daar ben ik nu hard mee bezig.

Wilt u meer weten of contact met me willen opnemen dan kan dat altijd. Want naast bovenstaande punten ben ik altijd beschikbaar voor clubs en bonden die aan de slag willen!

Geurt Jan van der Meiden Servicepuntmedewerker West:
Geurt Jan van der Meiden
gvdmeiden@schaakbond.nl
Tel. 06 - 53583480