Verslag en foto's 155ste Algemene Ledenvergadering van de RSB

Woensdag 9 mei werd de 155ste Algemene Ledenvergadering van de RSB gehouden.

Voor aanvang van de officiŽle vergadering werden eerst Aad van den Berg en Frans Maas, die beiden op 27 april een Koninklijke Onderscheiding hadden ontvangen, nogmaals gefeliciteerd door de voorzitter. Aad mocht een boeket bloemen in ontvangst nemen. Frans was helaas door ziekte niet aanwezig, maar de bloemen gaan zijn kant uit. Van harte beterschap Frans.
Ook was er voor Kees Schrijvers een cadeaubon voor een weekendje uit samen met zijn vrouw. Kees kregen dit aangeboden voor zijn geweldige inzet, promotie en sponsoring van de schaaksport in het algemeen en in het bijzonder van de Rotterdamse Schaakbond in de afgelopen jaren. Bedankt Kees en adviesbureau Schrijvers.nl.

Voor de pauze werd de nieuwe secretaris Pieter Pons met algemene stemmen officieel benoemd en mocht een welgemeend applaus in ontvangst nemen. Pieter heeft zich hierop voorgesteld met een indrukwekkend CV, jammer dat u er niet bij was, dat blijft alleen voor de aanwezigen van de vergadering. De winnaars van de RSB competitie konden hun prijs in ontvangst nemen. Jammer genoeg waren er veel verenigingen die geen bestuurslid hadden gestuurd om deze prijs in ontvangst te nemen.

Na de pauze werd het voorstel wijziging statuten en huishoudelijk reglement behandeld. Deze onderwerpen zijn door het bestuur, in het bijzonder Kees van der Waal goed voorbereid, met steun van juristen. Verschillende aanwezigen hadden op en aanmerkingen die door het bestuur worden meegenomen. Ab Scheel
Klik op foto voor een vergroting!
Foto's Ab Scheel