Goed bezochte 158e Algemene Ledenvergadering van de RSB

Klik op foto voor een vergroting!
Foto's Ab Scheel

Loting RSB Beker competitie tijdens 158e Algemene Leden vergadering (6 min)

Capelle aan den IJssel, 10 september 2008

EfficiŽnt vergaderen

Ondanks de concurrentie van de voetbalinterland tegen MacedoniŽ was meer dan de helft van alle verenigingen vertegenwoordigd bij de ALV van de RSB op 10 september. Dankzij de goede voorbereiding en de vergaderdiscipline van de aanwezigen werden alle vergaderpunten binnen twee uur afgehandeld.

Algemene zaken: Rinus Bongers van sv IJsselmonde heeft zich bereid verklaard om te helpen bij het repareren van de RSB klokken. Arrian Rutten van RSR Ivoren Toren werd benoemd tot lid van de Geschillencommissie. De ReglementenCommissie (RECOM) werd wegens gebrek aan belangstelling opgeheven. In verband met het afscheid van Eric Hoogenes is er per 1 november een vacature voor een servicepuntmedewerker voor de regio West.

Bestuurszaken: Met de benoeming van Hermjan Barneveld als jeugdleider hebben we weer een volledig bestuur. Kees van der Waal neemt het secretariaat over van Pieter Pons en de verschillende taken zullen binnenkort herverdeeld worden. Er wordt een oproep geplaatst om een nieuwe accountant te vinden.

Competitie: In het nieuwe seizoen hebben we twee vierde klasses en ook twee poules bij de viertallen. In de promotieklasse wordt de strijd ongemeen spannend. Krimpen en Moerkapelle willen ongetwijfeld terugkeren naar de landelijke competitie maar SO Rotterdam en Charlois zijn vervaarlijke outsiders. Voor de bekercompetitie verwacht men niet dat Oostflakkee haar kunstje van vorig jaar zal herhalen maar ook hier zijn de kaarten nog niet geschud.

Nieuw Beleid: Het komend seizoen wordt een jaar met vele nieuwe activiteiten. De Schaakveste heeft een indrukkend programma dat vele schakers zal weten te interesseren. Het schaken op basisscholen krijgt een flinke duw in de rug en de succesvolle initiatieven in Spangen, IJsselmonde en Lansingerland zullen waarschijnlijk navolging krijgen in andere wijken en gemeenten. Ook de speciale aandacht voor de Schaken Overdag programma's zal een positieve invloed hebben op de schaaksport.

Ronald Damhuis