Clublokaal Onésimus afgebrand; consequenties thuiswedstrijden

Zaterdag 14 februari 2015 is zo'n beetje de grootste nachtmerrie voor elke schaakvereniging bewaarheid geworden voor schaakvereniging Onésimus. Clubhuis Vredenoord, alwaar Onésimus al vele jaren resideert, is volledig afgebrand. Dit betekent het verlies van hun geliefde speellokatie.

Dan nu enkele praktische zaken ten aanzien van de RSB-competitie. Dit seizoen heeft Onésimus nog drie thuiswedstrijden op het programma staan. De wedstrijdleider van Onésimus, heeft dezelfde zaterdag al direct met de RSB-competitieleider en de tegenstanders contact opgenomen, en de volgende afspraken zijn gemaakt:

Viertallen E: de wedstrijd Onésimus - De Pionier, gepland op donderdag 19 februari, wordt op dezelfde dag gespeeld bij De Pionier. Klasse 3B: de wedstrijd Onésimus 2 - Barendrecht/IJsselmonde 3, gepland op donderdag 5 maart, wordt een dag later, op vrijdag 6 maart, gespeeld in het speellokaal van IJsselmonde.

Afhankelijk van het succes van Onésimus in de zoektocht naar een nieuwe speelzaal wordt gekeken of de wedstrijd Onésimus 1 - Sliedrecht 3 uit klasse 1B in Rotterdam of Sliedrecht wordt gespeeld. In ieder geval blijft de speeldatum 16 april.

Nota bene: voor alle bovengenoemde wedstrijden blijft Onésimus voor de kleurverdeling de thuisspelende vereniging, d.w.z. zwart aan de oneven borden.

Ik wens Onésimus veel sterkte toe in hun zoektocht naar een nieuwe speelzaal.

Arrian Rutten,
competitieleider RSB.