Tweekamp nodig in strijd clubkampioenschap SV Krimpen

  
Peter Glissenaar (links) en Gosse Romkes (foto's Dick van Buuren)

Tweede beslissingspartij SV Krimpen

Vanavond vindt in De Tuyter de tweede partij plaats van de tweekamp om het clubkampioenschap van SV Krimpen. Vorige week slaagde Peter Glissenaar erin de eerste partij te winnen. Dit betekent dat Gosse Romkes vanavond moet winnen om nog een kans te houden op het clubkampioenschap. Gosse speelt met de witte stukken. Sommigen beweren dat dit een voordeel is.

Als Peter wint of remise houdt prolongeert hij zijn titel. Als Gosse wint moet er worden gesnelschaakt.

Ook de tweede partij is weer rechtstreeks te volgen via: http://live.pathena.nl Hier kan ook de eerste partij worden nagespeeld.

Jason Zondag

In de strijd om het clubkampioenschap van SV Krimpen zijn dit seizoen twee spelers samen aan kop geŽindigd. Meervoudig clubkampioen Peter Glissenaar, de titelverdediger, legde een goede basis voor prolongatie van zijn titel in de eerste periode. Hij haalde daarin 8 punten uit 11 partijen. Maar in de tweede periode werd hij toch nog achterhaald door uitdager Gosse Romkes, die toen 7,5 punten uit 10 partijen haalde. Ook vorig jaar was Gosse er al dichtbij, maar deze keer kwam hij echt gelijk met Peter over de finish. In totaal kwamen beide matadoren uit op 14,5 punten uit 21 partijen.

Dat betekent dat er beslissingswedstrijden nodig zijn om te bepalen wie zich clubkampioen 2014-2015 mag noemen. Voor zover ik heb kunnen achterhalen is dat voor het eerst in de geschiedenis van SV Krimpen (mocht dit onjuist zijn, dan hoor ik het graag).

In eerste instantie zullen twee partijen met normaal speeltempo worden gespeeld. Deze twee partijen vinden plaats op de maandagen 15 en 22 juni, vanaf 20.00 uur in De Tuyter, het speellokaal van SV Krimpen. Op 15 juni zal Peter de witte stukken hanteren en op 22 juni is de kleurverdeling andersom.

Als deze tweekamp geen beslissing brengt, volgt een aantal snelschaakpartijen. Degene die dan als eerste een partij wint, wordt tot kampioen gekroond. Maar zover zijn we nog niet.

In samenwerking met Stichting Pathena zullen de beslissingspartijen rechtstreeks op het internet worden uitgezonden! De partijen zijn te volgen via http://live.pathena.nl

Dank aan Dick van Buuren voor de foto's. Jason Zondag