Schaakvereniging Charlois Europoort Nederlands Kampioen?!

Zaterdag 25 april kan Schaakvereniging Charlois Europoort uit Rotterdam-Zuid kampioen van Nederland worden.
Wordt er dan toch een club van Zuid kampioen van Nederland?

In de negende en laatste ronde van de Meesterklasse maken nog drie teams kans op de titel: Charlois Europoort (12 punten), BSG (12 punten) en de regerend kampioen En Passant (11 punten). De slotronde wordt gezamenlijk gespeeld in:
Sociaal cultureel centrum "De Biechten"
Vincent van Goghlaan 1
5246 GA Hintham


Charlois Europoort 1 staat onder leiding van Fide Meester Michel de Wit. Het is een hecht team van bevriende Grootmeesters uit Nederland, BelgiŽ en Frankrijk, met daarbij de jeugdtalenten Julian van Overdam, Jan van Overdam, Robin Lecomte en FM Roger Meng. De grootmeesters zijn: Nederlands kampioen GM Loek van Wely; Belgische topper GM Bart Michielse; en GM Erik van den Doel, voormalig kampioen van Nederland.

Charlois Europoort speelt dit seizoen sinds lange tijd weer op het hoogste clubniveau van Nederland (de Meesterklasse). Als promovendus van vorig jaar presteren zij zeer goed. Jeugdtalent Robin Lecomte kan in deze laatste ronde zelfs de topscorer van de Meesterklasse worden en daarbij een IM-norm scoren.

Charlois Europoort is onder de naam Charlois twee keer eerder kampioen van Nederland geweest: 1968 en 1973. In 1973 was dit team daarom genomineerd als Rotterdams Sportploeg van het jaar.

Bij winst op het sterke LSG uit Leiden is Charlois Europoort (hoogstwaarschijnlijk) kampioen. Ze staan drie bordpunten voor, en na het aantal matchpunten gaat het om de bordpunten. Concurrent is BSG uit Bussum, dat op papier een iets minder sterke tegenstander heeft.