Clublokaal OnÚsimus afgebrand; consequenties thuiswedstrijden

Zaterdag 14 februari 2015 is zo'n beetje de grootste nachtmerrie voor elke schaakvereniging bewaarheid geworden voor schaakvereniging OnÚsimus. Clubhuis Vredenoord, alwaar OnÚsimus al vele jaren resideert, is volledig afgebrand. Dit betekent het verlies van hun geliefde speellokatie.

Dan nu enkele praktische zaken ten aanzien van de RSB-competitie. Dit seizoen heeft OnÚsimus nog drie thuiswedstrijden op het programma staan. De wedstrijdleider van OnÚsimus, heeft dezelfde zaterdag al direct met de RSB-competitieleider en de tegenstanders contact opgenomen, en de volgende afspraken zijn gemaakt:

Viertallen E: de wedstrijd OnÚsimus - De Pionier, gepland op donderdag 19 februari, wordt op dezelfde dag gespeeld bij De Pionier. Klasse 3B: de wedstrijd OnÚsimus 2 - Barendrecht/IJsselmonde 3, gepland op donderdag 5 maart, wordt een dag later, op vrijdag 6 maart, gespeeld in het speellokaal van IJsselmonde.

Afhankelijk van het succes van OnÚsimus in de zoektocht naar een nieuwe speelzaal wordt gekeken of de wedstrijd OnÚsimus 1 - Sliedrecht 3 uit klasse 1B in Rotterdam of Sliedrecht wordt gespeeld. In ieder geval blijft de speeldatum 16 april.

Nota bene: voor alle bovengenoemde wedstrijden blijft OnÚsimus voor de kleurverdeling de thuisspelende vereniging, d.w.z. zwart aan de oneven borden.

Ik wens OnÚsimus veel sterkte toe in hun zoektocht naar een nieuwe speelzaal.

Arrian Rutten,
competitieleider RSB.