Webmasters en moderatoren nieuwe RSB website gezocht

Profielen voor RSB-website

Tijdens de laatste ledenvergadering van de RSB op 13 mei 2015 heeft Ab Scheel aangegeven een stap terug te doen als webmaster. Hierop is door het RSB-bestuur een commissie opgericht voor het bouwen van een nieuwe website, bestaande uit Frank van Zutphen (vz), Henk Ochtman, Tu Tran, Angelo Ayala en Eduard Hartog.

De nieuw te bouwen website zal gebaseerd zijn op een Content Management System (CMS). Het voordeel hiervan is dat een CMS inmiddels "proven techology" is. Verder kunnen nieuwe functies betrekkelijk eenvoudig toegevoegd worden en bovendien kunnen redacteuren zelf berichten plaatsen. Voor het beheer van de techniek als voor de controle van te plaatsen teksten zoeken we in de RSB voor enkele webmasters en moderatoren. Om het werk te verdelen zoeken we meerdere webmasters en moderatoren.

Webmaster

De webmaster (hij/zij) is de beheerder van een website. Een webmaster is verantwoordelijk voor het up-and-running houden van de website. Hij beheert de accounts van de website en lost technische problemen van de site op. Daarnaast onderhoudt hij contact met de provider. In het geval van nieuwe functionaliteit voegt hij deze toe aan de actieve site. De webmaster heeft kennis van en ervaring met de technische kant van WordPress en daarnaast bij voorkeur ook van PHP, MySQL, CSS en HTML.

Moderator

De moderator (hij/zij) houdt toezicht op de geplaatste berichten v.w.b. taalgebruik, gepaste foto's, spelfouten en consistentie, Daarnaast helpt hij bij het plaatsen van foto's of afbeeldingen en kan evt. een bericht plaatsen in het geval van een nieuwe auteur. De moderator heeft bij voorkeur kennis en ervaring met WordPress als redacteur of moderator.

Mocht je ge´nteresseerd zijn, stuur dan een mail naar: jeugdleider@r-s-b.nl
Vermeld hierin je naam en je kennis en ervaring met de betreffende tools en werkzaamheden.