Pathena Open - Mooie partijen in de tweede ronde

We geven het ze te doen. Tjark Vos, deelnemer van het Pathena NK Jeugdschaken, twee ronden geschaakt op zondag en daarna nog de Pathena Open, en Peter Ypma, de hele dag in touw voor de pers rondom het NK en vanuit de analysedeadline achter het bord. Maar ze wonnen allebei hun partij en nestelen zich dus aan kop, samen met de ratingfavorieten.

Diezelfde ratingfavorieten hadden het niet allemaal makkelijk. De ene wel, die was al snel klaar en had nog iets aan zijn avond, maar rondom de koffiehoek werd toch nog wel gezucht door een aantal topspelers. Uiteindelijk wisten de topspelers, zoals wellicht ook wel mocht worden verwacht, hun partijen te winnen, en zo staan in de derde ronde de eerste krakers op het programma. Dat kan de komende dagen nog spannend worden.

En verrassing is er al wel te noteren. Elnathan Ghebreab wist mooi te winnen van Peter Leentvaart. Elnathan speelde de hele partij goed, stond ook lang veel beter, maar dan moet je het toch maar kunnen afmaken, en met zo'n groot ratingverschil blijft dat spannend. Uiteindelijk hield hij het hoofd koel en pakte het punt.

Vanavond dus ronde 3, waarbij rond 8 uur de klokken even worden stilgezet om, net als de rest van Nederland, twee minuten stil te zijn Alle uitslagen, standen en foto's zijn te vinden op: open.pathena.nl