Pathena Open - De spanning loopt op!

Het Topsportcentrum in Rotterdam was op 4 mei (na een mooi dagprogramma) in de avonduren weer het domein van de spelers van het Pathena Open. Op deze bijzondere dag (Dodenherdenking) werd begonnen om half 8. Door middel van een gongslag werd het tijdstip van 8 uur aangekondigd, waarop de spelers voor 2 minuten de klok stilzetten en uit respect gingen staan. Na 2 minuten klonk wederom een gongslag en gingen de partijen verder. Een mooi moment.

Na de derde ronde zijn er nog 3 spelers met een 100% score. Tjark Vos gaf aan: " Emory Tate is echt goed! Ik kan mij niet herinneren dat ik er zo hard af ging" Naast Tate hebben ook Peter Ypma en Elwin van der Auweraert nog 100% . Elwin wist te winnen van Andrew Mensing, hij voerde de druk sterk op en gaf het feit dat hij beter uit de opening kwam niet meer weg. Ook Peter Ypma won in een mooie strakke partij. Peter hierover: " Het ging aan het einde hard, eerst een pion en toen kwam er nog eentje bij, en daarna was het over. Toen de dames van het bord afgingen, bood mijn tegenstander remise aan, maar een stelling zonder dames is nog geen remise"

Een verrassende C speler staat ook hoog. Mahesh Patil wist te winnen van Lucas Gortemaker en mag het nu opnemen tegen Dik van der Pluijm. Onderin was de strijd tussen de jongelingen Dominggus Paays en William Gijsen. Een mooie partij waarin William het onderspit dolf, maar Dominggus dus zijn eerste punt. De 4e ronde gaat dus nog meer duidelijkheid scheppen. Wie blijft bovenaan meedoen? Vanaf half 8 zijn alle partijen live te volgen via: open.pathena.nl. Hier zijn ook alle uitslagen, verslagen en foto's te vinden.