Pathena Open - Emory Tate na ronde 5 alleen aan de leiding

De 5e rond bleef tot het eind ongemeen spannend. Weinig partijen waren nog klaar en stellingen onduidelijk. Alleen het gevecht om de koppositie, dat was snel afgelopen. IM Emory Tate lijkt dit toernooi een echte aanvalsspeler en dat moest Peter Ypma ook ervaren.

Emory Tate heeft nu een vol punt voorsprong op Peter Ypma en de verrassend sterk spelende Dik van der Pluym. Dik verloor alleen eerder van Peter Ypma en mag in de 6e ronde tegen Tate. In de 5e ronde versloeg hij jeugdspeler Andrew Mensing in de laatste minuten met een mooie aanval en blijft zo op koers voor een prachtige prestatie. Ditzelfde deed IM Floris van Assendelft. Floris had het lastig tegen Piet Hofstee, maar wist uiteindelijk het punt binnen te slepen.

Elwin van der Auweraert en Henk Jan Evengroen blijven in het spoor door een onderlinge remise, terwijl Tjark Vos zich herstelde van 2 mindere ronden en Bernard Evengroen wist te verslaan. Als laatste wist ook Teus Dekker op 3,5 punt te komen en houdt ook zo uitzicht op een mooie eindklassering.


Links Rob Kalkman en rechts Liqin Lu (foto's Ab Scheel)

Als we naar andere interessante uitslagen kijken, dan zien we dat Mahesh Patil ook weer ook een verrassing wist te zorgen door Rob Kalkman te verslaan. Hij is met jeugdspeler Liqin Lu verwikkelt in een strijd om de koppositie in de C groep. In de B groep deed Richard Koopman goede zaken door Lucas Gortemaker te verslaan.

Kortom, de laatste 2 ronden beloven nog veel vuurwerk, en dat terwijl we al veel vuurwerk hebben gezien!