Rembrandt Bruil winnaar Pathena Invitatietoernooi 2014 / 2015

Rembrandt Bruil (foto organisatie)

Het was spannend tot de laatste partij. En dat lijkt een gewoonte te zijn, bij de toernooien van Pathena, maar uiteindelijk was het Rembrandt Bruil die na 4 dagen en 8 ronden de grote wisselbeker in ontvangst mocht nemen en zich winnaar mag noemen van het 3e Pathena Jeugdschaak Invitatietoernooi. Rembrandt speelde vanaf het begin mee in de top en begon met 4 uit 4, maar gedurende de laatste 2 speeldagen werd het toch nog heel spannend. Naaste belager Bart Dubbeldam wist in de 5e ronde van Rembrandt te winnen, en ging zo met nog 1 dag en 2 ronden te spelen vlak achter Rembrandt aan. In de 7e ronde wist Rembrandt niet te winnen van Jorik Klein, die een solide verdediging had, terwijl Bart wel won van Arne Pols. Zo had Bart in de laatste ronde alles in eigen hand, maar Bart maakte een foutje in het middenspel en kwam erg slecht te staan tegen Quinten Salomons. Uiteindelijk werd die partij remise en was Rembrandt bij winst zeker van de eindzege. Ting Ting Lu hield goed stand, maar uiteindelijk kon Rembrandt doorstoten en het verlossende punt binnenhalen. Zo wordt Rembrandt na Andrew Mensing en Liam Vrolijk de 3e winnaar van dit toernooi. Wiggert Pols werd na een mooie eindsprint 3e, terwijl de eerder genoemde Bart Dubbeldam 2e werd.

Bij de beloften was het ook spannend. De broers Kudlicka leken na 2 ronden uit te maken wie er daar de kampioen werd, maar tijdens dag 3 kwamen andere spelers sterk terug. Uiteindelijk wist DaniŽl Kudlicka van naaste belager David Avedissian te winnen en zo 1 punt los te komen, omdat de andere concurrenten punten verspeelden. De laatste ronde tegen Tommy Tran kwam hij niet in de problemen, maar het tekende wel zijn ambitie om niet in te gaan op de remise aanboden van zijn tegenstander en in stijl het toernooi te beŽindigen. Dit lukte net niet, en remise was de enige logische uitslag. Zijn broer Marek verloor dus in de 7e ronde, maar wist een 2e plaats te pakken, terwijl de 3e plaats werd gedeeld door Lorena Kalkman en Tommy Tran.


DaniŽl Kudlicka (foto organisatie)

Een mooi en spannend einde van het toernooi. Op naar de editie van volgend jaar!
Voor meer verslagen en foto's: www.pathena.nl
Voor meer foto's: www.flickr.com/photosOver Pathena:
Het Pathena JeugdSchaak Invitatietoernooi is een initiatief van Stichting Pathena. Inmiddels heeft het toernooi haar derde jaar afgesloten. Stichting Pathena heeft als doel om talentvolle jeugdschakers zich goed te laten ontwikkelen. Dit doet zij door zich te focussen op 3 pijlers. Alle informatie is te vinden op pathena.nl - Training
  • Samen met de Schaakbond organiseren wij stertrainingen voor talentvolle jeugd in de Rotterdamse Regio onder de naam Pathena Academy
  • Rondom ons eerste team Pathena Rotterdam organiseren wij extra trainingen voor onze toptalenten
- Toernooien
  • Pathena organiseert sinds 2012 het Pathena Jeugdschaak Invitatietoernooi. Op uitnodiging spelen jeugdtalenten uit de Rotterdamse en omliggende regio's een toernooicyclus, waarbij talenten niet alleen langere partijen kunnen schaken, maar daarnaast ook goed kunnen voorbereiden en met sterke schakers kunnen analyseren. Een initiatief wat inmiddels uiterst succesvol is. Daarnaast heeft Pathena de ambitie om jaarlijks een weekendtoernooi te organiseren en zijn er contacten met internationale schaakverenigingen om (inter)nationale wedstrijden te spelen. Een mooi voorbeeld hiervan is het (mede door Pathena georganiseerde) Basamro schaaktoernooi op de SS Rotterdam in 2013.
  • In 2014 heeft Stichting Pathena ook voor het eerst het NK ABC georganiseerd. Samen met de schaakbond en de gemeente Rotterdam is dit toernooi, wat in het topsportcentrum naast de Kuip gehouden werd georganiseerd met ook een aantal side-events. Begin mei 2015 wordt het toernooi in Rotterdam opnieuw door Stichting Pathena georganiseerd.
- Analyse
  • Niet alleen na de wedstrijden, maar ook op andere momenten biedt Pathena analysekracht aan.
  • Ook heeft Pathena een buddy-systeem, waarbij sterke jeugdschakers jonge schakers onder hun hoede nemen.