Nog twee maanden voor alle promoties en degradaties

De RSB-competitie duurt nog twee maanden voordat alle promoties en degradaties bekend zijn. De ontmoeting tussen teams uit Zuid-Holland-Zuid heeft een geschiedenis die in 1931 met tien clubs begon. Toen werd de RSB opgericht. Dat is volgend jaar 85 jaar geleden. Sommige namen gaan al die tijd mee, zoals bijvoorbeeld Dordrecht dat als enige club buiten Rotterdam meewerkte aan de oprichting in 1931.

Sportief gezien gaan in de eerste klasse A Sliedrecht 2 of Nieuwerkerk voor de titel. In het net nieuwe dikke clubblad van Sliedrecht wordt daarvan uiteraard uitgebreid verslag gedaan. Het is in de schaakgeschiedenis van Sliedrecht ook opmerkelijk dat het derde team zo prominent mee doet in de eerste klasse B! Krimpen 2 is er met honderd procent wel de duidelijke koploper.

In de tweede klasse heeft alleen Overschie 2 - met acht uit vier - nog honderd procent. Erasmus 3 doet dat alleen in de eigen derde klasse. Spijkenisse 4 en Barendrecht/Ijsselmonde 2 staan ook op 8 uit 4. cShah Mata 4 staat op honderd procent in de vierde klasse.

Alle standen en uitslagen op de RSB competitie site: Klik hier