Promotie en degradatie nu zichtbaar bij RSB-competitie

Een plek op internet onder de paraplu van de website van de RSB waarvoor altijd veel belangstelling bestaat, zijn de uitslagen en standen in de RSB-competitie.

Competitieleider Arrian Rutten en assistent Simon van der Beek zitten in de regiekamer van de competitie, maar zijn natuurlijk afhankelijk van de medewerking van teamleiders en clubs om getrouw de (persoonlijke) uitslagen en de ratinggetallen te verwerken. Schakers nemen soms aan dat alle zaken buiten de 64 velden gewoon worden geregeld, maar dat doen dan ook schaakliefhebbers die even hun eigen partij belangen vergeten. Clubbestuurders zijn dan nog eerder in beeld dat de RSB-vrijwilligers, die ook voor de lol graag zich inzetten. Alhoewel de P bij een competitie staat voor promotie, mag het ook staan voor de promotie-aandacht voor de mensen, die het schaken mogelijk maken.

Deze mensen hebben aan Overschie 3 in de derde klasse A de eerste promotie uitgedeeld. Zoiets is pas een feit, als een feit is. Dat wil zeggen dat door geen enkele extreme uitslag dan ook zoiets nog ongedaan kan worden gemaakt. Overschie won met 8-0 van Drie Torens 3, dat daardoor al zeker werd van degradatie uit de derde klasse. Ook in de tweede klasse zijn de eerste formele degradatie berichten binnen gekomen in de (tussen) standen van de competitie. Hendrik Ido Ambacht en Ashtapada moeten een stapje terug doen.

Soms kunnen mensen promoties en degradaties al een beetje uitrekenen één of twee ronden voor het einde van de competitie, maar voor de competitieleiders tellen alleen de feiten als het feiten zijn. Immers: Alle uitslagen moeten ook verantwoord kunnen worden aan het hoogste gezag in de RSB: de vergadering van clubs dus de ledenvergadering.

Klik hier voor de RSB competitie met dank aan Arrian en Simon