Jaap Mol zwaait af na 28 jaar inzet als schaakbestuurder de Willige Dame

Jaap Mol (foto Tom van Bokhoven)

Een schaakbestuurder zwaait af. Dat is nieuws in Dordrecht. Jaap Mol - bekend van Poffertjessalon Visser - is na 28 jaar afgetreden als secretaris/penningmeester van schaakclub de Willige dame. De club speelt vanaf 1987 in zijn zaak nabij het Scheffersplein waar maandag 27 april nog de Koning uitgebreid op bezoek kwam. Jaap Mol blijft de vereniging wel elke dinsdagavond vanaf 20 uur gastvrij onderdak bieden in zijn horecazaak aan de Groenmarkt.

Voorzitter Cor Paans zwaaide op de ledenvergadering van de in 1983 opgerichte schaakclub Jaap Mol alle lof toe voor zijn belangrijke inzet voor het schaakleven in algemene zin en voor de Willige dame in het bijzonder. Jaap was jarenlang Multi-inzetbaar en werd in de loop van de tijd tien keer clubkampioen. Daarmee staat hij op eenzame hoogte op de lijst van clubkampioenen.

Inmiddels is al duidelijk dat Joop de Jong wederom kampioen zal worden, maar hij is nog ver af van het record dat Jaap in de boeken heeft gezet. Een goede bekende in de RSB, algemeen secretaris Willem Platje, is Jaap Mol als secretaris opgevolgd: Wie belangstelling om vanaf dinsdag 8 september aan het nieuwe seizoen van de Willige Dame mee te gaan doen kan met hem contact op nemen. De adresgegevens zijn: Acaciastraat 33, 3319 VA Dordrecht, Tel: 078 - 6215797